четвъртък, 12 март 2015 г.

Нежен карамелен сладкиш за небрежен четвъртък



Необходими продукти:
6 яйца
4 кроасана с шоколад
1 л прясно мляко
200 г захар
3 пакетчета ванилия на прах
250 г захар за карамелизиране

Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. Млякото се прибавя постепенно, като постоянно се бърка. Кроасаните се начупват на парчета. Захарта за карамела се затопля в сух тиган с малко вода. Карамелът се разпределя във форма за кекс или тавичка.
Върху него се поставят начупените кроасани и се заливат с крема. Формата се поставя в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича във фурна на 150 градуса за 60-75 минути. Преди сервиране се обръща в десертна чиния.




***

Четвъртък –

нежен

н небрежен

срещи творчески

урежда

и дяволито

ми намигва

в приглушена

светлина...

 Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар