Необходими продукти:
6 яйца
4 кроасана с шоколад
1 л прясно мляко
200 г захар
3 пакетчета ванилия на прах
250 г захар за карамелизиране
Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. Млякото се прибавя
постепенно, като постоянно се бърка. Кроасаните се начупват на парчета. Захарта
за карамела се затопля в сух тиган с малко вода. Карамелът се разпределя във
форма за кекс или тавичка.
Върху него се поставят начупените кроасани и се заливат с крема.
Формата се поставя в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича
във фурна на 150 градуса за 60-75 минути. Преди сервиране се обръща в десертна
чиния.
***
Четвъртък –
нежен
н небрежен
срещи творчески
урежда
и дяволито
ми намигва
в приглушена
светлина...
Диана Тенева
Диана Тенева
Няма коментари:
Публикуване на коментар