събота, 14 март 2015 г.

Ябълков сладкиш с карамел за една тиха и прилежна събота

3 яйца

2ч.ч.захар

125гр. масло

1ч.ч.брашно

4-5 големи ябълки

1 пак. бакпулвер



В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до светлокафяво. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.

Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп.



***
Събота,
неделя
тихо, свито
и прилежно
нова седмица
редят...

Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар