3 яйца
2ч.ч.захар
125гр. масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак. бакпулвер
В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и
се карамелизира до светлокафяво. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат
обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват
яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с
бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос,
зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне,
защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп.
***
Събота,
неделя
тихо, свито
и прилежно
нова седмица
редят...
Диана Тенева
Няма коментари:
Публикуване на коментар