400 мл. прясно мляко
5 жълтъка
2 ч.л. брашно
5 с.л. захар
200 мл сладкарска сметана
1 ч.л. желатин
3 с.л. студена вода
1 с.л. какао
настърганата кора на 1 лимон
Приготовление:
Жълтъците, захарта, прясното мляко и брашното се разбъркват с
тел или вилица и се поставят на тих огън, при непрекъснато бъркане, докато
крема започне да се сгъстява. При мен отне около 15 тина минути. Междувременно
желатина се разбърква със студената вода и се оставя да набъбне.
Жълтъчният крем се сваля от котлона и се прибавя настърганата
лимонова кора. Желатина се разстопява на водна баня или в микровълновата печка
за 10 секунди и след това се изсипва и разбърква в топлия крем. Кремът се
оставя да се охлади до приятна за пипане температура.
Сметаната се разбива с миксер на твърда пяна и се прибавя към
жълтъчния крем. Част от крема се отделя и се разбърква с какаото.
Сместа се разпределя между чашки като се редува оцветен с какао
и не оцветен крем
Оставя се в хладилника за няколко часа, за да стегне желатина.
***
Вторникът
ми,
забързан,
динамичен,
с
куфарче в ръка
сделки
важни
той
подписва
с
лекота...
Диана Тенева
Диана Тенева
Няма коментари:
Публикуване на коментар