Продукти:
300 гр. сух хляб-около 8 филии,
6 яйца,
500 мл. прясно мляко ,
половин пакетче краве масло- 60 гр
4с.л. захар ,
настъргана кора от един лимон ,
конфитюр по желание (в случая от ягоди ),
2 с.л. пудра захар,
Приготвяне:
Натрошете хляба и го залейте с прясното мляко . Оставете го за 15 мин. да омекне и стане на каша . Добавете жълтъците , захарта , лимоновата кора и кравето масло . Разбъркайте всички продукти добре и ги изсипете в намазана с масло тавичка .Изпечете на 180 гр. за 30 мин.
Готовия сладкиш намажете с конфитюр по
желание . Прибавете в белтъците една пълна с.л. пудра захар и ги разбийте на
твърд сняг . Намажете го върху мармалада и върнете тавичката отново във
фурната, за да се запече леко белтъка . Като се охлади се реже на парчета. 300 гр. сух хляб-около 8 филии,
6 яйца,
500 мл. прясно мляко ,
половин пакетче краве масло- 60 гр
4с.л. захар ,
настъргана кора от един лимон ,
конфитюр по желание (в случая от ягоди ),
2 с.л. пудра захар,
Приготвяне:
Натрошете хляба и го залейте с прясното мляко . Оставете го за 15 мин. да омекне и стане на каша . Добавете жълтъците , захарта , лимоновата кора и кравето масло . Разбъркайте всички продукти добре и ги изсипете в намазана с масло тавичка .Изпечете на 180 гр. за 30 мин.
***
Сряда
–
разпиляна
и
ленива,
бавно
кафето
си
допива
и
маникюра
си
оправя...
Диана Тенева
Диана Тенева
Няма коментари:
Публикуване на коментар