сряда, 30 януари 2019 г.

Попара с пресечени яйца




За 5 порции:

250 гр. сух хляб
150 гр. сирене
0,75 л прясно мляко
3 яйца
50 гр. масло
червен пипер
сол на вкус

Хлябът се нарязва на дребни парчета и заедно с половината сирене, предварително натрошено се поставя в подходящ съд. 
Млякото се поставя да заври с малко сол. Докато ври, в него се прибавят през решетеста лъжица или на тънка струйка разбитите яйца, като се бърка непрекъснато.
С така получената смес от мляко и пресечени яйца се заливат хляба и сиренето. Останалата част от сиренето се настъргва на едро ренде и се разпределя отгоре. Накрая се поръсва с червения пипер и се залива със сгорещеното масло.

Попарата се поднася топла с чаша доматен сок, нектар и др.

злоядо дете...
бащата измисля
нова закуска

Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар