вторник, 7 април 2015 г.

Курабиите на мама

За седми пореден път ще посрещаме Великден без мама. Заедно с нея сякаш си отиде и моето усещане за празник. За седми път отлагам правенето на курабии без нея - струва ми се, че не мога да се справя, нямам сили да повторя нейната рецепта, а сърце не ми дава да я подменя с друга, или да се опитам да измисля нова, моя си...Та споделям я с вас, дано вие я повторите, за да не се изгуби. Щастлива ще съм, ако някой, някъде повтаря мамината рецепта за курабии:


3 големи яйца  
8 с.л. разтопена мас  
200 гр. захар 
1 пакетче амонячна сода 
2 с.л. кисело мляко 
600 гр. брашно
ванилия
Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта и ванилията. Добавят се разтопената, леко охладена мас и киселото мляко с изсипаната в него амонячна сода, след което всички съставки се разбъркват с лъжица.
Малко по малко се добавя брашното и се замесва тесто, което не трябва да лепне. Оставя се да почине един час.След това с помощта на машинка за месо, с приставка за курабии се оформят сладките, подреждат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 180 градуса до порозовяване.



Великден...
курабиите различни
от мамините

Диана Тенева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации