Продукти:
1
цяло пиле
1
пакет морска сол /може и обикновена сол/
Пилето
(1 бр) се измива и подсушава. Дъното на кръгла тава се покрива с 1 пакет морска
сол. Върху солта се слага пилето и се пече на фурна до пълна готовност - докато
получи златиста коричка отвсякъде. Не се тревожете, пилето само поема
необходимата му сол.
Ако пилето се намаже с подправки, резултатът е превъзходен!Да Ви е сладко на всички!
Ако пилето се намаже с подправки, резултатът е превъзходен!Да Ви е сладко на всички!
А
солта в чисто житейски смисъл е символ на дружбата и солидарността, живота и
мъдростта. И както пилето само поема необходимата му сол, така и ние сами
поемаме от живота необходимата ни доза мъдрост. Всекиму според потребностите. И
нека думите ни са овкусени с мъдрост и пълни с живот, а не блудкави и празни.
разговор
между
влюбени…
солта
недостатъчна
Диана
Тенева
*
Рецептата е на моята колежка и приятелка Лиляна Лефтерова
Няма коментари:
Публикуване на коментар