петък, 19 юни 2015 г.

Пиле печено върху сол на фурна*



Продукти:


1 цяло пиле

1 пакет морска сол /може и обикновена сол/



Пилето (1 бр) се измива и подсушава. Дъното на кръгла тава се покрива с 1 пакет морска сол. Върху солта се слага пилето и се пече на фурна до пълна готовност - докато получи златиста коричка отвсякъде. Не се тревожете, пилето само поема необходимата му сол.
Ако пилето се намаже с подправки, резултатът е превъзходен!Да Ви е сладко на всички!


А солта в чисто житейски смисъл е символ на дружбата и солидарността, живота и мъдростта. И както пилето само поема необходимата му сол, така и ние сами поемаме от живота необходимата ни доза мъдрост. Всекиму според потребностите. И нека думите ни са овкусени с мъдрост и пълни с живот, а не блудкави и празни.



разговор

между влюбени…

солта недостатъчна



Диана Тенева



* Рецептата е на моята колежка и приятелка Лиляна Лефтерова

Няма коментари:

Публикуване на коментар