неделя, 23 декември 2018 г.

Коледни курабийки с фондан

Отново е най-магичното време на годината - Коледа. Всички - малки и големи - са в нетърпеливо очакване на Добрия старец, на нещо ново и прекрасно, на най-доброто, което тепърва предстои... Нови хора, нова любов, нова книга, ново пътешествие, което ще ни донесе познание, емоции, ще ни отвори сетивата за още по-чудесни преживявания и опитности. И най-вече всеки очаква прекрасни мигове, прекарани с най-любимите хора... Хора, с които да сподели сутрешното кафе, което се проточва с часове, прекарани в интересни разговори, хора, с които да направи коледните курабийки, хора, с които да гледа домашно кино и да дискутира другия възможен, несъстоял се край на филма... 
Та, ето тази рецепта за курабийки* ще Ви даде време и възможности за всичко това. Очакване, надежда за по-добро и преживявания с любими хора. Създайте си много прекрасни спомени с нея - това е моето пожелание към Вас. 

2 яйца
1ч.ч. захар
4 с.л. мед
2ч.л. сода бикарбонат, погасена в 2с.л. оцет
2ч.л. канела
1 ч. ч. олио
половин ампула ванилия
половин ампула лимон
500 гр. брашно

От гореизброените продукти се замесва тесто, което после разточвате и изрязвате курабийки с най-различна форма. Поставяте ги в тава, върху намаслена хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След изваждането им от фурната изчаквате да изстинат и украсявате с предварително приготвен фондан, закупен от Сладкия магазин.

най-късият ден -
курабийки с аромат
на мед и любов

Диана Тенева



Снимка: Росен Тенев

Снимка: Росен Тенев

*Рецептата е на моята талантлива колежка Янка Иванова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар