събота, 8 февруари 2020 г.

Кекс*

Снимка: Диана Тенева



Необходими продукти:

3 яйца
1 чаена чаша кафява захар
¾ чаена чаша масло и олио
6 супени лъжици овесени ядки
1 ябълка, нарязана на ситно
1 чаена чаша брашно, в която има
1ч.л. бакпулвер
1 к.л. джинджифил
1 к.л. канела

Начин на приготвяне:

Разбийте с миксер яйцата със захарта. Добавете олиото, овесените ядки и нарязаната ябълка. Продължете да разбивате до получаване на еднородна смес. Добавете брашното с бакпулвера, джинджифила и канелата. След като сместа ви е готова, намажете формата с мазнина и я поръсете със захар и канела. Печете в предварително загрята фурна.

студентски години…
кексът най-вкусен
у дома

Диана Тенева


* Тази рецепта достигна до мен чрез моята колежка Диана Стоянова, която пък я записала от Елена Георгиева. Но резултатът си заслужава този дълъг път на изпробване и експериментиране - кексът е много вкусен, мек и пухкав. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар