Снимка: Диана Тенева |
Необходими
продукти:
3 яйца
1 чаена чаша кафява захар
¾ чаена чаша масло и олио
6 супени лъжици овесени ядки
1 ябълка, нарязана на ситно
1 чаена чаша брашно, в която има
1ч.л. бакпулвер
1 к.л. джинджифил
1 к.л. канела
Начин
на приготвяне:
Разбийте с миксер
яйцата със захарта. Добавете олиото, овесените ядки и нарязаната ябълка.
Продължете да разбивате до получаване на еднородна смес. Добавете брашното с
бакпулвера, джинджифила и канелата. След като сместа ви е готова, намажете формата
с мазнина и я поръсете със захар и канела. Печете в предварително загрята
фурна.
студентски години…
кексът най-вкусен
у дома
Диана Тенева
* Тази рецепта достигна до мен чрез моята колежка Диана Стоянова, която пък я записала от Елена Георгиева. Но резултатът си заслужава този дълъг път на изпробване и експериментиране - кексът е много вкусен, мек и пухкав.
Няма коментари:
Публикуване на коментар