понеделник, 4 февруари 2019 г.

Суфле с кашкавал



300 гр. сух хляб
0,75 л прясно мляко
250 гр. кашкавал
100 гр. масло
5 яйца
30 гр. брашно
смлян черен пипер

сол на вкус

Хлябът, нарязан на дребни парчета, се залива с млякото. След като се напои добре, към него се прибавят жълтъците, разбити със солта, черният пипер и 75 гр. масло. Разбърква се добре, докато сместа стане еднородна. Прибавят се 180 гр. настърган кашкавал и белтъците предварително разбити на сняг.
Получената смес се разбърква леко и се изсипва в дълбоки съдчета, които са намазани с останалото масло и са поръсени с брашното. Отгоре се поставя останалият настърган кашкавал. Пече се 20 минути първоначално при висока температура, която се намалява до умерена. Съдчетата не трябва да се изваждат веднага, защото рязката смяна на температурата може да доведе до спадане на суфлето.
Може да се поднесе с доматен сок или със салата.

разсеяна домакиня...
суфлето
тръгна надолу

Диана Тенева



Няма коментари:

Публикуване на коментар