неделя, 24 ноември 2019 г.

Тиквеник с готови кори


Необходими продукти:

кори за баница - 1 пакет
тиква - 1 кг
орехи - 200 г
олио - 1 ч.ч.
захар - 250 г
канела -3 ч.л. на прах
пудра захар - за поръсване по желание

Тиквата се обелва, почиства се от семките и се нарязва на парчета. Парчетата тиква се настъргват на едро ренде.
В дълбок и широк тиган в половината олио се задушава тиквата, като се бърка периодично, докато омекне. Отстранява се от огъня и се добавя захарта, канелата, ванилиите и едро счуканите орехови ядки.
Взимат се по две кори за баница и се намазват с олио. Слага се от плънката върху корите и се навиват. Прехвърлят се в предварително намаслена тавичка.
Тиквеникът се пече в предварително загрята на 170-180 градуса за 40-45 минути, докато се позачерви.
След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода и се завива с кърпа.
При поднасяне тиквеникът с готови кори може по желание да се поръси с пудра захар.

Кулинарното произведение по-долу е направено по рецептата на Gotvach.bg


царицата на есента
в ъгъла на градината...
тиква

Диана Тенева



Няма коментари:

Публикуване на коментар