неделя, 7 януари 2018 г.

Лимонов кекс



Продукти:

300 г брашно
380 г пудра захар
2 яйца
180 мл. олио
280 г кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. лимонов сок
2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се изсипва олиото (180 мл.). Добавят се суровите яйца (2 бр), лимоновият сок (5 с.л.), киселото мляко (280 г) и пудрата захар (380 г). Разбива се с миксер до получаването на еднородна смес. След това към нея постепенно се добавят предварително смесените и пресяти брашно (300 г) и бакпулвер (1 ч.л.). Отново се разбива до получаването на гладка смес за кекс.

Форма за кекс се намазва с олио и се посипва с брашно. В нея се изсипва сместа. Десертът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути.

Лимоновият кекс се оставя напълно да се охлади и след това се поръсва с пудра захар (2 с.л.)


лимонов кекс -
благоухание се носи
из цялата къща

Диана Тенева


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации